Djelatnici PU zagrebačke sudjelovali na duhovnim vježbama

Slika /PU_ZG/slike/PUZ/2019/KAPELANIJA/8-4- duhovna/IMAG-2.jpg
U policijskom odmaralištu u Valbandonu održane su od 2. do 5. travnja 2019. godine duhovne vježbe za prijavljene djelatnike PU zagrebačke, vjernike kapelanije Majke Božje Kamenitih vrata, a vodio ih p. Mirko Vukoja, vojni kapelan.

Po dolasku u Valbandon p. Mirko je tijekom tri dana govorio na temu „Življenje sakramenata kršćanske inicijacije“ u obliku kateheza koje su imale za cilj potaknuti sudionike na promišljanje o navedenoj temi. „Pojasnio je da su Sakramenti - vidljivi znakovi nevidljive Božje milosti (vidljivi znakovi po kojima se prima nevidljiva milost Božja). Isus Krist je ustanovitelj sakramenata, jer je Crkva zapravo nastavila praksu Isusa Krista. Sakramenti su (vidljivi) znakovi koji se "odigravaju" u zajednici kršćana, a imaju za cilj (nevidljivu) komunikaciju pojedinaca (preko zajednice) s Bogom i Boga (preko zajednice) s pojedincem. Stoga sakrament koji nije doista življen (promjena srca i razuma) ostaje samo na običajnoj razini. Sakramenti kršćanske inicijacije jesu uvođenje u puninu života s Kristom, a to je Krštenje kojim se postaje "pridruženim članom kršćanske zajednice", zatim  Euharistija kojom se uči biti "odgovornim" članom kršćanske zajednice i Potvrda kojom se postaje "ravnopravnim članom kršćanske zajednice", naglasio je voditelj duhovnih vježbi p. Mirko.

Polaznici duhovnih vježbi slavili su svaki dan zajedničku svetu misu u crkvi istarskog mučenika blaženog Miroslava Bulešića u Valbandonu.

Križnim putem na Trsatu i svetom misom u svetištu Gospe Trsatske, jednom od najstarijih marijanskih svetišta, završen je ovogodišnji turnus duhovnih vježbi za djelatnike PU zagrebačke.
 
FOTO: PU zagrebačka