Obilježavanje blagdana Svih Svetih i Dušnog dana u PU zagrebačkoj

  • Slika /PU_ZG/slike/PUZ/2019/KAPELANIJA/Polaganje vijenca PUZ/6.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Svetom misom zadušnicom u kapeli 30. listopada 2019. godine djelatnici PU zagrebačke i vjernici kapelanije Majke Božje Kamenitih vrata obilježili su nadolazeći blagdan Svih svetih i Dušni dan. Misu zadušnicu za poginule i nestale branitelje PU zagrebačke predslavio je don Branko Čagelj, vojni kapelan kapelanije „Sv. Ilija Prorok“ iz Petrinje zajedno s policijskim kapelanom don Marinom Dragom Kozićem.

Sa zahvalnošću smo se prisjetili svojih najmilijih koji ostaju sa nama u našim mislima i uspomenama, a na misi su nazočili načelnik PU zagrebačke Marko Rašić, njegov zamjenik Dubravko Teur, načelnici Sektora i Policijskih postaja te voditelji službi, predstavnici braniteljskih udruga, Udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja – “Hrvatski Feniks”, Udruga roditelja poginulih branitelja domovinskog rata grada Zagreba i Udruga udovica poginulih branitelja domovinskog rata grada Zagreba. 

Don Branko je u propovijedi pozvao nazočne „da po zagovoru i primjeru svetih sebe ponovno povjere Isusu Kristu i molitvom ga zamole da on svojom ljubavlju koja je pobijedila smrt bude prisutan u njima i u njihovim pokojnima, da tako već ovdje na zemlji budu dionici onog zajedništva koje će se u punini ostvariti u vječnosti. Svi smo pozvani na svetost živeći svoj svakodnevni život s ljubavlju“, zaključio je don Branko.

Po završetku mise u skladu s tradicijom obilježavanja blagdana Svih Svetih i Dušnog dana, u spomen na sve poginule i nestale hrvatske branitelje u Domovinskom ratu upriličeno je svečano polaganje vijenca kod Spomen ploče u auli centralne zgrade PU zagrebačke, a položio ga je načelnik Marko Rašić, zajedno sa suradnicima. Počast su odale obitelji i rodbina. Završnu molitvu za poginule i nestale branitelje izmolio je policijski kapelan. Na kraju uz prigodno druženje načelnik Rašić pritom pozdravljajući obitelji poginulih branitelja i sve nazočne, rekao je „današnja molitva bila je za one koji žive u našim sjećanjima, a molili smo za pokoj njihovih duša“.

FOTO: PU zagrebačka