Duhovna priprava za Božić djelatnika Policijske postaje Velika Gorica i Postaje aerodromske policije Pleso

  • Slika /PU_ZG/slike/PUZ/2019/KAPELANIJA/11-12-2019/Slika_01.JPG
  • Slika
U župnoj crkvi Blaženog Alojzija Stepinca u Velikoj Gorici, u srijedu, 11. prosinca 2019. godine upriličena je predbožićna duhovna priprava za djelatnike Policijske postaje Velika Gorica i Postaje aerodromske policije Pleso. Prije svete mise djelatnici su imali mogućnost za ispovijed, a ispovijedao je i župnik vlč. mr. Luka Brešić. Nakon ispovijedi don Marin je služio misu priprave za Božić.

U duhovnom nagovoru don Marin je naglasio da je „vrijeme adventa, vrijeme priprave, vrijeme kada nam se daje mogućnost da se približimo Bogu, najprije u sakramentalnom smislu u sakramentima, a posebno u sakramentu ispovijedi. Očistiti srce od svega nebitnoga jest najbolja priprema za Božić. Vratiti ponovno naše vrijedne i lijepe običaje u naše obitelji. Prvo mjesto gdje se uči ljubavi prema životu i drugom čovjeku je obitelj. Čovjek sve temeljno prima u svojoj obitelji, uz oca i majku, braću i sestre. Obitelj odgaja u ljudskosti. Obitelj je pozvana odgajati svoje mlade u vjeri u Boga Stvoritelja i Zaštitnika ljudskog bića. Upravo vjerski odgoj pomaže mladom čovjeku oblikovati stajalište prema životu, tijelu, drugom čovjeku, prema starijima. Najbolji način pripreme za blagdan Božića je pripremiti svoje srce kako bi Krist mogao doći“, naglasio je policijski kapelan.

Na kraju mise don Marin se zahvalio župniku vlč. Brešić mr. Luki i u njegovo ime pozvao na druženje u župnoj prostoriji. Naše zajedništvo je nastavljeno uz obiteljski stol gdje se župnik sa svima i upoznao i srdačno pozdravio.

Hvala novom župniku Župe blaženog Alojzija Stepinca u Velikoj Gorici.