Korizmena duhovna obnova za djelatnike PP Velika Gorica i PAP Pleso

Slika /PU_ZG/slike/PUZ/2019/KAPELANIJA/IMG_0099.JPG
U župnoj crkvi Blaženog Alojzija Stepinca u Velikoj Gorici održana je u četvrtak, 28. ožujka 2019. godine korizmena duhovna obnova pred  blagdan Uskrsa za djelatnike Policijske postaje Velika Gorica i Postaje aerodromske policije Pleso. U ispovijedi je ponuđena djelatnicima nutarnja obnova i čišćenje duše.
 
Prije mise, koju je služio policijski kapelan don Marin Drago Kozić, mjesni župnik preč. Josip Ružman pozdravio je sve okupljene djelatnike i poželio im plodnu korizmenu obnovu kao pravi put priprave za Uskrs. 
           
Don Marin je u homiliji naglasio da smo pozvani u vrijeme korizme osobito razmišljati o Križu i Kristu raspetome. „Križ je simbol, znak, vrjednota kršćanstva, sredstvo i znak spasenja. Na križu je umro Krist, kako bi dao Bogu zadovoljštinu za naše grijehe i tako nas spasio. Prihvaćajući svjesno svoje kršćanstvo, moramo nastojati umrijeti starom čovjeku, povjerovati istinski u Raspetoga, obratiti se da bismo živjeli novim životom. Križ nam govori o muci i smrti Isusa Krista, o Kristovoj ljubavi, o Božjoj Ijubavi, o grijehu, o težini života koju svatko u svom životu osjeća, o pobjedi nad smrću, o našem otkupljenju. Križ nas poziva da zauzmemo ozbiljniji stav pred samim sobom, pred Bogom i pred našim bližnjima. Nema života bez križa. Savršeno je jasno izrečen Evanđelju prvi razlog muke i križa u dvorani zadnje večere: „Kako je svoje ljubio, koji su bili na svijetu, do kraja ih je ljubio!“ Iz te ljubavi stavljam i Vama da u svom životu usvojite zajedništvo, molitvu i blagoslov. Nitko ne može reći Kristu da ne razumije ljudske boli. Isus je to iskusio, proživio i osjetio na svojim leđima. Zato i nama može pomoći, ako mu dođemo i zamolimo ga za pomoć. Pravi je smisao križa: prihvatiti patnje da se učini nešto za svoga bližnjega iz ljubavi prema njemu“, naglasio je don Marin.
 
Po završetku mise nastavljeno je zajedničko druženje uz obiteljski stol kod župnika preč. Ružmana.