Predbožićna duhovna priprava za djelatnike Sektora za granicu, PP Samobor i PGP Bregana

Slika /PU_ZG/slike/PUZ/2019/KAPELANIJA/9-12-2019/9-12-2019.jpg
U ponedjeljak, 9. prosinca 2019. godine, kada Crkva slavi svetkovinu Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije, u Kući susreta Tabor u Samoboru upriličena je predbožićna duhovna priprava. Duhovnoj pripravi za blagdan Božića, koja se sastojala od mogućnosti za svetu ispovijed i svetoj misi, sudjelovali su djelatnici PU zagrebačke koji rade u Sektoru za granicu, Policijskoj postaji Samobor i Postaji granične policije Bregana.

Svetu misu predslavio fra Ivan Matić, voditelj kuće susreta Tabor zajedno s policijskim kapelanom don Marinom Dragom Kozićem. U duhovnom nagovoru fra Ivan se osvrnuo na svetkovinu Bezgrješnog Začeća Blažene Djevice Marije, koja se slavi 8. prosinca, a  Crkva je slavlje svetkovine prebacila upravo danas. Dogmu o Marijinom bezgrješnom začeću je svečano proglasio, papa Pio IX. u poslanici “Ineffabilis Deus”, (Neizrecivi Bog) 8. prosinca 1854. g. prema kojoj “Posebnom milošću i povlasticom svemogućeg Boga, zbog predviđenih zasluga Isusa Krista, Spasitelja ljudskog roda, blažena Djevica Marija bila je izuzeta od svake ljage istočnog grijeha”.“Marija je od Boga odabrana i puninom Božje milosti obdarena. Zato nad njom ni sjena najmanjega grijeha nije vladala. Ona je bez grijeha začeta, bez grijeha rođena i bez grijeha živjela. Bezgrješna Djevica Marija je slika sv. Crkve i svakoga kršćanina. Ona označuje i daje smisao i našemu životu, a to je: otrgnuti se vlasti zla i grijeha i ući u zajedništvo Božje ljubavi“. Marija poziva i nas svoju djecu u ovom vremenu došašća, radosnog iščekivanja Božića da se i mi u ljubavi potpuno predamo Bogu kao i Ona pokoravajući se u svemu Njegovoj svetoj volji. Neka nam Majka bude učiteljica života da može zaroniti u otajstvo Božje blizine i ljubavi“, istaknuo je o. Matić i zaželio svima plodonosni hod ususret Božiću.

U molitvi smo se sjetili Fra Zvjezdana Linića uz šestu obljetnicu njegove smrti, a upravo s njim su započele naše duhovne priprave.