Korizmena duhovna obnova za djelatnike PP Medveščak i PP Maksimir

Slika /PU_ZG/slike/PUZ/2019/KAPELANIJA/IMG_0004.JPG
Još jedna u nizu korizmena duhovna obnova održana je u srijedu, 10. travnja 2019. godine u župnoj crkvi sv. Petra u Vlaškoj ulici u Zagrebu. Za najveći kršćanski blagdan Uskrs, već tradicionalno u ovoj župi, djelatnici Policijskih postaja Medveščak i Maksimir održavaju svoju duhovnu pripravu.

Korizmena duhovna obnova započela je mogućnošću ispovijedi jer je vrijeme korizme osobito idealno razdoblje za one koji se žele ponovno pomiriti s Bogom, a nastavila se svetom misom koju je služio policijski kapelan don Marin Drago Kozić.

U propovijedi je don Marin naglasio kako nam Židovi iz današnjega evanđelja mogu poslužiti kao idealan primjer čovjeka koji cijelim svojim bićem žudi sa spasenjem. Takav se čovjek trudi razumjeti, sluša Riječ iako je ona ponekad njemu nerazumljiva i teško prihvatljiva. „Punina vremena za djelovanje jest ovdje i sada. Drugoga vremena nema. Da bismo doživjeli radost uskrslog jutra potičem sve vas da već danas počnemo sa svojim obraćenjem i ne čekati neki drugi dan. Postoji samo jedno istinito zlo kojega se trebamo bojati i koje trebamo odbacivati uz pomoć milosti, a to je grijeh. Isus nas želi osloboditi od grijeha, želi nam dati potpunu slobodu djece Božje. Unutarnja promjena nastupa samo onda kada se obnavljamo u dubini svoga srca. Potrebno je svakodnevno zalaganje jer smo pozvani kao kršćani da se svaki dan, svakoga trenutka obraćamo i da srcem i čitavim bićem sve više i više prianjamo uz Boga. Iako često bježimo od istine o nama samima, o svijetu, o drugima, moramo znati da samo u istini možemo biti slobodni i uistinu sretni“, poručio je don Marin čestitajući svima blagdan Uskrsa. 

Na koncu mise policijski kapelan je izrazio zahvalnost župniku vlč. Josipu Golubiću na ljubavi i otvorenosti koju na poseban način pokazuje prema našim djelatnicima. Zajedništvo u međusobnom druženju nastavilo se u župnoj prostoriji gdje je župnik Golubić pozdravio sve okupljene čestitajući im nadolazeći blagdan Kristova uskrsnuća.