Misa proslave Dana policije o blagdanu Svetog Mihaela u Kući susreta Tabor

Slika /PU_ZG/slike/PUZ/2019/KAPELANIJA/24-9-2019/Slika_1.jpg

U Kući susreta Tabor u Samoboru djelatnici PU zagrebačke: Sektora za granicu, Policijske postaje Samobor i Postaje granične policije Bregana svetom misom su utorak, 24. rujna proslavili blagdan Svetog Mihaela zaštitnika hrvatske policije. Misu je predslavio fra Ivan Matić, voditelj kuće susreta Tabor u zajedništvu s policijskim kapelanom don Marinom Dragom Kozićem. Prije mise bila je mogućnost za svetu ispovijed.

U obilježavanju Svetog Mihaela i Dana policije sveta misa je služena za sve naše poginule i nestale branitelje kao i za sve radne kolege koji su nas prerano napustili. Tako je na misi uz naše djelatnike sudjelovala i obitelj pokojnog kolege Gojka Žderića.

Fra Ivan Matić je u propovijedi stavio svima za uzor Svetog Mihaela čije je Ime u hebrejskom ’Mi ka el’ što znači: »Tko je kao Bog?« i spominje se u Svetom pismu pet puta. Bogoslužje veoma zorno ističe njegovu trostruku djelatnost u službi Crkve. On je borac, molitelj i pratilac. Kao borac neka nam pomaže u borbi koju svatko od nas mora voditi stalno protiv zla u sebi i oko sebe! Kao molitelj neka nas zagovara pred Gospodinom, a kao pratilac neka nas prati na našim životnim putovima! Uputio je djelatnicima čestitke za njihov dan i blagdan Svetog Mihaela.