Korizmena duhovna priprava za djelatnike Inspektorata unutarnjih poslova

Slika /PU_ZG/slike/PUZ/2019/KAPELANIJA/8-4- duhovna/IMG_1.JPG
U ponedjeljak, 8. travnja 2019. godine održana je korizmena duhovna priprava za Uskrs u Inspektoratu unutarnjih poslova PU zagrebačke. Misu priprave služio je policijski kapelan don Marin Drago Kozić, a djelatnici Inspektorata imali su prije mise prigodu u svom radnom prostoru za svetu ispovijed.

U prikladnoj propovijedi don Marin je naglasio da je upravo korizma plodonosno, posebno i pogodno vrijeme za ponovni pokušaj svladavanja svih napasti i zavodljivosti kojima smo skloni. Ako se pouzdamo i oslonimo isključivo na vlastite snage onda je jasno da će sve to ostati samo na pokušaju. Krivi proroci novoga doba, koji smatraju da zastrašivanjem mogu pridobiti nove i brojne pristaše, također pozivaju na različite promjene, na potpuno nov način života. Njihove prijevare i zavođenja najlakše je otkriti u svjetlu Kristova evanđelja. Isus nas ne poziva ni na kakav strah, nego na povjerenje u bezgraničnu Očevu, Božju ljubav.

Iskoristimo ovo vrijeme korizme i pripravimo se na radosni blagdan Kristova uskrsnuća koji traži od nas promjenu srca i preobrazbu čovjeka po uzoru na Bogočovjeka, poručio je don Marin. 

FOTO: PU zagrebačka