Proslava blagdana Sv. Mihaela u II. Postaji prometne policije u Lučkom

  • Slika /PU_ZG/slike/PUZ/2019/KAPELANIJA/25-09-19/IMG_0039.JPG
  • Slika
  • Slika
U srijedu 25. rujna djelatnici II. Postaje prometne policije u Lučkom svetom misom su proslavili blagdan Svetog Mihaela, svog nebeskog zaštitnika. U zajedništvu s članovima obitelji poginulih branitelja, nazočna obitelj poginulog branitelja Ivice Šnjarić i Ivana Delač koji su bili djelatnici ove ustrojstvene jedinice PU zagrebačke, kao i svih djelatnika koji su preminuli ili nastradali u službi, uz obitelj pokojnog Srećka Kodrnje i obitelj nedavno poginulog policijskog službenika Modrić Saše don Marin Drago Kozić, policijski kapelan služio je misu zadušnicu.
Na svetoj misi su nazočili načelnici II. PP Zagreb i VI. PP Zagreb g. Jadranko Jurčević i g. Zoran Šalinović.
Svečanost obilježavanja za poginule branitelje započela je slušanjem himne Republike Hrvatske u auli zgrade Prometne policije. Potom je načelnik II. Postaje prometne policije g. Josip Medved pozdravio sve prisutne, posebno obitelji branitelja i onih koji su preminuli i stradali u službi i izrazio riječi zahvale hrvatskim braniteljima za sve što su učinili. Prigodnu molitvu ispred spomen ploče gdje su slike poginulih branitelja izmolio je policijski kapelan i nastavio slavljenjem svete mise.
Don Marin je u propovijedi dodao „kako nas blagdan Sv. Mihovila poziva na ustrajnost i postojanost u proturječjima, poteškoćama i borbama života u kojima se treba opredjeljivati za Boga. Suočeni sa zlom oko sebe i u sebi teško ga možemo svojim silama pobijediti. Pod Isusovim vodstvom želimo se suočiti sa snagom zla u sebi i oko sebe i odlučiti se za dobro. Slaveći blagdan svetog Mihovila mi se stavljamo pod njegovu zaštitu,“ a on je zaštitnik hrvatske policije naglasio je don Marin čestitajući djelatnicima blagdan Svetog Mihaela i Dan policije.

FOTO: PU zagrebačka