Duhovna priprava za Božić djelatnika III. Policijske postaje i Policijske postaje Sesvete

  • Slika /PU_ZG/slike/PUZ/2019/KAPELANIJA/10-12-2019/IMG_9009.JPG
  • Slika
  • Slika
U Župi Svih Svetih u Sesvetama dana, 10. prosinca 2019. godine upriličena je predbožićna duhovna priprava za djelatnike III. Policijske postaje i PP Sesvete. Duhovnoj pripravi nazočili su djelatnici policijskih postaja predvođeni svojim načelnicima, a pridružio se i predsjednik gradske četvrti Sesvete Stjepan Kezerić. Duhovna priprava pred Božić započela je sakramentom svete ispovijedi, a nastavila se svetom misom priprave za Božić koju je služio policijski kapelan don Marin Drago Kozić.

Na početku mise don Marin se zahvalio župniku vlč. Mariu Miglesu što nam je omogućio duhovnu pripravu u svojoj župi i izrazio zadovoljstvo što možemo zajednički sudjelovati u duhovnoj pripravi za Božić.

Nadalje, u propovijedi je policijski kapelan naglasio da je „u životu nebitno kako se zovemo i kojim se poslom bavimo, kojem narodu pripadamo ili kojeg smo spola ili dobi, već je bitno da otkrivamo Očevu volju u svome životu. To može samo onaj tko se ponajprije potrudi otkriti da je Bog Otac koji poradi našega vječnoga dobra predviđa da vršimo njegovu svetu volju, te da mu svojim djelima omilimo. Njegova volja se tiče istinskog života u pravednosti, istini i ljubavi. Također, pozvao je sve u vremenu došašća da spoznaju što znači biti kršćanin i da spoznaju da je biti kršćanin poziv, te je mnogo onih koji ne znaju da ga treba živjeti i izvršiti. Pogotovo ne znaju da je njihov poziv otkriti i živjeti volju Božju u svome životu“, naglasio je policijski kapelan.

Na koncu mise don Marin je predvodio molitvu u povodu obilježavanja 20. obljetnice smrti prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.

Zajedništvo i druženje nastavljeno je nakon mise u župnoj prostoriji uz obiteljski stol. Hvala župniku vlč. Mariu Miglesu.

FOTO: PU zagrebačka