Adventska duhovna priprava za djelatnike II. Postaje prometne policije u Lučkom

Slika PU_ZG/slike/kapelanija/2015/18.12.1/1_m.jpg

Foto: PU zagrebačka

Danas je svetom misom započela adventska duhovna priprava za djelatnike PU zagrebačke koji rade u II. Postaji prometne policije u Lučkom. Svetu misu služio je policijski kapelan don Marin Drago Kozić. 

Don Marin je u prigodnom nagovoru dao svima za primjer sv. Josipa. Crtice iz  njegovog  tihoga i neprimjetnoga života i djelovanja. Izabranika i zaručnika B. D. Marije. Predan je bio Božjem planu s njim na osobit način u ljubavi prema Bogu. Sv. Josip je bio svjedok poniznosti, postojane ljubavi i predanosti Bogu. Prigoda nam je upitati se, koliko smo mi otvoreni toj ljubavi i Božjem planu s našim životom? Koliko slušamo Njegovu riječ, živimo i ostvarujemo je u svom životu? Božić je vrijeme kad svi pokušavamo na određeni način biti bolji, ljubazniji, truditi se imati srca i za one siromašnije, koji su u potrebi, tako da možemo reći da je Božić praznik ljubavi i svjetla. Božić - mali Bog, dijete Isus, Bog koji dolazi, koji se rađa među nama ljudima, ovdje na zemlji. Bog dostupan i  pristupačan čovjeku, poručio je don Marin.

Uz čestitke povodom blagdana Božića i nove godine, policijski kapelan je svim djelatnicima, kao i obiteljima naših poginulih branitelja, zaželio blagoslovljen Božić te uspjeh u radu kao i puno sreće i zdravlja u osobnom životu u novoj godini.