Duhovna priprava za Uskrs djelatnika PU zagrebačke

Slika PU_ZG/slike/kapelanija/2015/1.4.2015/slika 1 m logo.jpg

FOTO: PU zagrebačka

Povodom uskrsnih blagdana u kapeli policijske kapelanije Majke Božje Kamenitih vrata u Petrinjskoj 20 danas je slavljena sveta misa.

Razdoblje od četrdeset dana, vrijeme korizme, u kojima smo se pripravljali za proslavu Uskrsa, u liturgijskoj godini posebno je vrijeme. To je vrijeme obnove, pomirenja i pripreme za Uskrs u kojemu su djelatnici PU zagrebačke svakog jutra imali u kapeli svetu misu. Bio je to naš Korizmi hod prema Uskrsu, vrijeme u kojem smo se kroz meditacije koje je imao policijski kapelan don Marin Drago Kozić dublje susretali s velikim istinama svoje vjere.

Današnjoj završnoj uskrsnoj duhovnoj pripravi, uz vjernike, djelatnike PU zagrebačke, svetoj misi su nazočili načelnik PU g. Goran Burušić, zamjenik načelnika PU zagrebačke g. Dubravko Teur, načelnici Sektora i voditelji Službi.

Na misi priprave za Uskrs bili su nazočni, kao i svake godine, predstavnici braniteljskih udruga: Udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja – “Hrvatski Feniks”, Udruga roditelja poginulih branitelja domovinskog rata grada Zagreba i Udruga udovica poginulih branitelja domovinskog rata grada Zagreba. 

Policijski kapelan don Marin Drago Kozić služio je misu duhovne priprave uz prisustvo bogoslova Vojnog ordinarijata g. Branka Čagelja.U propovijedi kapelan je istaknuo da smo u posljednjem tjednu Isusova djelovanja. Liturgija ovaj tjedan korizme naziva Velikim ili Svetim tjednom. Nijedan se drugi tjedan u godini tako ne zove. Velik je jer su se u njemu dogodili za nas veliki i sudbonosni događaji. Svet je jer nam donosi izvješće o smrti Božjeg Sina, njegovu spasenjskom činu kojim nas je spasio i njegovu uskrsnuću, pobjedi nad grijehom i smrću. U ovom Velikom tjednu slijedit ćemo Isusa i s njime se što više sjediniti, da bi onda naš Uskrs zasjao punim sjajem, naglasio je policijski kapelan.

Nakon mise u predvorju Policijske uprave zagrebačke, ispred spomen ploče poginulih i nestalih branitelja, tradicionalno je položen vijenac i zapaljena svijeća za sjećanje na sve poginule i nestale policijske službenike PU zagrebačke koji su svoje živote dali u obrani suvereniteta Republike Hrvatske. Zapaljenu svijeću i vijenac za poginule i nestale policajce položilo je načelnik PU zagrebačke g. Goran Burušić zamjenik načelnika PU zagrebačke gosp. Dubravko Teur zajedno sa suradnicima. Završnu molitvu upravljenu Gospodinu za naše poginule i nestale policajce predmolio je don Marin Drago Kozić, policijski kapelan.