Uskrsna duhovna priprava za djelatnike PP Medvešćak i PP Maksimir

Slika PU_ZG/slike/kapelanija/2015/26.3/1_m.jpg

Foto: PU zagrebačka

U župnoj crkvi sv. Petra u Vlaškoj ulici u Zagrebu danas je održana uskrsna duhovna priprava za djelatnike koji rade u Policijskim postajama Medvešćak i Maksimir. Svake godine djelatnici ove dvije postaje duhovno se pripravljaju u ovoj župi za najveći kršćanski blagdan Uskrs.

Sadržaj duhovne obnove, koji je ponuđen djelatnicima kao osobna priprave za nadolazeći blagdan Uskrsnuća Gospodinova, jest produbiti osobnu vjeru i predanost Uskrslom. U tome pomaže osobna ispovijed i zajednička liturgijska slavlja u ovom vremenu korizme. Svi koji su to željeli imali su mogućnost pristupiti sakramentu svete ispovijedi.

Duhovnoj pripravi prisustvovao je i djelatnik Samostalne službe za suradnju s VO u RH gosp. Mario Dokmanić.

Vrhunac priprave za Uskrs bila je sveta misa koju je služio policijski kapelan don Marin Drago Kozić. U propovijedi je policijski kapelan naglasio kako je grijeh najveći problem pojedinca, obitelji, naroda i Crkve. Radi činjenog grijeha su mnogi pali na dno ponora svoga života, ali još više od toga prekinuli su svaki odnos sa svojim Stvoriteljem Bogom. Jedino Biblija nam daje pravi odgovor kako odgovoriti na pitanje oslobođenja od grijeha, kako obnoviti zajedništvo s Bogom i kako osigurati vječni život. Bog nam daje obećanje koje nas uvjerava, na najsigurniji način, da On može, da On hoće oprostiti naše grijehe – sve naše grijehe! U Bibliji nalazimo divno obećanje o Božjem praštanju: “ On ti otpušta sve grijehe tvoje, on iscjeljuje sve slabosti tvoje; on ti od propasti čuva život, kruni te dobrotom i ljubavlju; život ti ispunja dobrima, ko orlu ti se mladost obnavlja.” Ps.(103:3-5). Svakako da nas zanima; što nam predlaže Božja riječ u odnosu na naše grijehe: Dakle, obratite se i povratite se Gospodinu da vam se izbrišu grijesi. Istina da svaki od nas ponekad ima svoje slabosti, što nas priječi da budemo svjedoci naše vjere onako kako bi pravi kršćanin trebao biti. U tim trenucima javljaju se greške, no ljudski je griješiti, a božanski opraštati, zato opraštajmo jedni drugima, poručio je don Marin.

Zajedništvo u međusobnom druženju u čestitanju nadolazećeg blagdana Kristova uskrsnuća nastavljeno je i nakon svete mise u župnim prostorijama. Hvala župniku župe sv. Petra vlč. Josipu Golubiću.