Adventska duhovna priprava za djelatnike PP Velika Gorica i PAP Pleso

Slika PU_ZG/slike/kapelanija/2015/14.12/1_m.jpg

Foto: PU zagrebačka

Danas je upriličena adventska duhovna priprava u župnoj crkvi Blaženog Alojzija Stepinca u Velikoj Gorici za djelatnike PU zagrebačke koji rade u ustrojstvenim jedinicama PP Velika Gorica i PAP Pleso. Prije svete mise djelatnici su imali mogućnost  za svetu ispovijed.

Nakon ispovijedi služena je misa adventske priprave, koju je služio policijski kapelan don Marin Drago Kozić.

Policijski kapelan don Marin, nastavljajući duhovnu obnovu, slavljenjem mise, u propovijedao je naglasio kako smo ušli u jubilarnu godinu milosrđa. Crkva je u ovom času velikih epohalnih promjena, pozvana snažnije davati znakove Božje prisutnosti i blizine. Vrijeme je to za Crkvu kako bi ponovno pronašla osjećaj za poslanje koje joj je Gospodin povjerio, a to je nadasve ljubav prema bližnjemu. Bog nas doista ljubi istom onom ljubavlju, kojom ljubi samoga sebe. "Bog je toliko ljubio svijet, da mu je dao svoga jedinorođenoga Sina", kaže nam Sveti Ivan (Ivan, III. 16.). "Isus Krist me je ljubio i predao se za mene", tvrdi Sveti Pavao u svoje i u naše ime (Galaćanima, II. 20.). Ljubav prema Bogu i ljubav prema bližnjemu nisu dvije različite stvari; to su samo dva vida jedne iste kreposti ljubav, naglasio je don Marin.

Na koncu mise don Marin se zahvalio župniku vlč. Ružmanu koji nas svake godine srdačno primi u svojoj župi. Pozvao je sve prisutne da se oduže župniku na način da se za njega mole. Neka svatko prikaže svoje molitve Gospodinu na nakanu župnika vlč. Ružmana.

Zajedništvo i druženje nastavljeno je nakon mise u župnoj prostoriji uz obiteljski stol kojeg je pripremio župnik vlč. Ružman. Hvala vlč. Ružmanu.