Adventska duhovna priprava za djelatnike PP Medvešćak i PP Maksimir

Slika PU_ZG/slike/kapelanija/2015/17.12/1_m.jpg

Foto: PU zagrebačka 

Danas je u župnoj crkvi sv. Petra u Vlaškoj ulici u Zagrebu održana božićna duhovna priprava za djelatnike Policijskih postaja Medvešćak i Maksimir. Već tradicionalno, svake godine, djelatnici ove dvije postaje, duhovno se pripravljaju u ovoj župi za blagdan rođenja Kristova- Božić.

Svi mi na poseban način želimo osjetiti Božju prisutnost preko sakramenata jer po njima je  Krist i dalje prisutan u svojoj Crkvi, a napose u sakramentu pomirenja. Svi koju su željeli imali su prigodu pristupiti sakramentu sv. Ispovijedi. Uslijedila je potom sveta misa koju je služio policijski kapelan za PU zagrebačku don Marin Drago Kozić.

Duhovnoj pripravi prisustvovao je i djelatnik Odjela za suradnju s VO u RH gosp. Mario Dokmanić, a po prvi puta se priključio i župnik Župe Sv. Jeronima, Maksimirska 125 vlč. Tomislav Petranović.

U prigodnoj propovijedi kapelan je naglasio kako se svake godine u ovo predbožićno vrijeme okupljamo u nadi susreta sa zbiljom koja progovara snagom slabosti i siromaštva. Bog se ne nameće veličinom, nego privlači poniznošću i blagošću. Želi ublažiti tvrdoću svačijeg srca gledajući svakoga od nas očima Djeteta. Pozvani smo, ne samo ovoga Božića, da u mislima i u srcu izgradimo jaslice u kojima će biti mjesta za ljudske boli, patnje i za svaku potrebu bližnjega. Potreban nam je Božji Duh da dokinemo nedopustivo stanje trpljenja naših bližnjih. Božji Sin postao je čovjekom, jednim od nas, kako bi nas jedino ljubavlju privukao k sebi. On ostaje s nama i prati naš hod, ali i hod svakoga naroda. Najpotpuniji oblik njegove prisutnosti jest euharistija. To je naše zajedništvo koje izgrađuje među nama, a napose spremnošću sudjelovanja u svetoj misi prigodom naših duhovnih obnova, naglasio je don Marin čestitajući Božić i novu  godinu djelatnicima i njihovim obiteljima.

Zajedništvo u međusobnom druženju nastavljeno je i nakon svete mise u župnim prostorijama. Župnik župe sv. Petar vlč. Golubić pozdravio je sve prisutne djelatnike i osobno im čestitao nadolazeći blagdan Božića i nove godine. Naravno da nam je u spomenu i u našim molitvama pokojni mons. Matija Stepinac, nekadašnji župnik župe sv. Petra, koji je i započeo naša okupljanja.

Hvala sadašnjem župniku vlč Josipu Golubiću na svemu što čini kako bi se ovi naši susreti što bolje i sadržajnije odvijali. Zajedno s njim i sa svima koji se skrbe za nas osjetimo svjedočanstvo koje Bog obnavlja da je „Emanuel – s nama Bog".