Uskrsna duhovna priprava za djelatnike II. Postaje prometne policije u Lučkom

Slika PU_ZG/slike/kapelanija/2015/25.3/1_m.jpg

Foto: PU zagrebačka 

Za djelatnike II. Postaje prometne policije u Lučkom danas je održana uskrsna duhovna priprava. Djelatnici su u svom radnom prostoru zajedno sa svojim načelnikom sudjelovali na svetoj misi koju je služio policijski kapelan don Marin Drago Kozić.

U homiliji, osvrćući se na današnju svetkovinu navještenja Gospodinova- Blagovijest, don Marin je uputio poticajne riječi priprave za najveći kršćanski blagdan Uskrs djelatnicima ove postaje.

„U Bibliji je slušanje veoma važno. Bog govori, a čovjek sluša. Bog govori čovjeku izravno ili mu preko svojih glasnika upućuje riječ i poruku. Čovjek Božju riječ čuje i sluša. Slušati, dakle, u Bibliji znači vjerovati Božjoj riječi i izvršavati Božje poruke. Slušati u drugom slučaju znači i saslušati. Često je upravo nedostatak pravog slušanja uzrok nesporazuma i nesuglasica među ljudima. Bez slušanja i osluškivanja drugih nije moguće uspostaviti dobru komunikaciju, zdrave obiteljske odnose, istinsko prijateljstvo. Slušati traži još jednu sposobnost: znati osluškivati. „Blažena ti koja povjerova“. Marija je blagoslovljena među ženama zato što je umjela čuti Božju riječ, nositi je u sebi i o njoj razmišljati, vjerovati joj. Moliti znači zašutjeti, otvoriti uho i čekati da ti Bog uputi svoju riječ“, naglasio je don Marin čestitajući svima nadolazeći blagdan Uskrs.