Hodočašće vjernika Policijske kapelanije Majke Božje Kamenitih vrata Gospi – Kraljici Mira.

Slika PU_ZG/slike/kapelanija/2015/28.4/1_m.jpg

Foto: PU zagrebačka

U petak, 24. travnja djelatnici PU zagrebačke i vjernici kapelanije Majke Božje Kamenitih vrata s nekolicinom djelatnica iz Policijske akademije i MUP-a, predvođeni policijskim kapelanom don Marinom Dragom Kozićem, hodočastili su u svetište Majke Božje – Kraljice Mira u Međugorje.
Odmah po dolasku u Međugorje uputili smo se na brdo Crnica na predjelu zvanom Podbrdo gdje se 24.6.1981. oko 18 sati Blažena Djevica Marija, u narodu poznata i kao Međugorska Gospa ili Kraljica Mira prvi put ukazala u Međugorju. Pojavila se u sumrak u liku divne, mlade žene s djetetom u naručju, koja je preko šestoro djece iz župe, što su je vidjela, svijetu poslala poruke o miru, vjeri, ljubavi, molitvi, obraćenju i postu.
Upriličen je susret s vidjelicom Mirjanom Dragićević-Soldo koja nas je upoznala sa svojim viđenjima i ukazanjima Gospe, sadržajem Gospinih poruka. Za sve nas je to bilo vrlo snažno svako njeno iskustvo susreta s Nebom, kako ona naziva svoja ukazanja, susrete s Gospom. 
Cijeli dan je proveden u pobožnom raspoloženju i u molitvi. Sutradan nakon doručka poklonili smo se Gospi Međugorskoj i zahvalili za sve primljene milosti i uputili se prema Brelima. Nedjeljnu svetu misu imali smo u župnoj crkvi koja je posvećena sv. Stjepanu prvomučeniku. Župnik vlč. Stjepan Lončar, koji je bio i policijski kapelan u PU splitsko-dalmatinskoj, srdačno nas je primio i pozdravio ispred župne zajednice. Naš policijski kapelan don Drago Marin Kozić predslavio je svetu misu.. Kako je to bila nedjelja Dobrog Pastira don Marin je u propovijedi naglasio da su za sve aktivnosti u Crkvi potrebni Službenici, Pastiri, Duhovnici, ljudi školovani za Duhovna zvanja. Uvijek će trebati onih koji će na vidljiv način voditi, poučavati, hraniti sakramentima vjernički puk. Isto onako kako je to, na vidljiv način, činio Isus dok je živio svoj zemaljski život. To čini Isus i danas, ali ostaje nevidljiv. U tome mu služe svi oni koji se odazovu njegovu pozivu. To su svećenici, redovnici, redovnice i laici koji su blagoslov svake mjesne Crkve. Od apostolskih vremena u neprekinutom nizu rukopoloženih službenika, Crkva nije nikada ostala bez djelitelja Božjih tajni. Neće nikada ni ostati i don Marin je sve vjernike pozvao na molitvu za duhovna zvanja. 
Našu molitvu nastavili smo u svetištu Majke Božje Lurdske u Vepricu. Svetište je smješteno u blizini grada Makarske, u prirodnoj oazi mira čije lijepe špilje podsjećaju na francuski Lourdes. Zbog te je sličnosti i dobilo naziv hrvatski Lourdes.
Put smo nastavili prema Zagrebu. Policijski kapelan oduševio je hodočasnike svojom spontanošću i jednostavnošću, poticao nas je na zajedničku pjesmu i molitvu. Bila su to dva lijepa dana provedena u molitvi, zajedništvu, pjesmi, a nadasve prijateljstvu.