Adventska duhovna priprava za djelatnike PU zagrebačke: Sektora za granicu, PP Samobor i PGP Bregana

Slika PU_ZG/slike/kapelanija/2015/16.12/1_m.jpg

Foto: PU zagrebačka

Pred blagdan Kristova rođenja – Božić, danas je u Kući susreta Tabor u Samoboru održana duhovna priprava za djelatnike koji rade u Sektoru za granicu, Policijskoj postaji Samobor i Postaji granične policije Bregana. Djelatnici ovih ustrojstvenih jedinica PU zagrebačke, predvođeni svojim načelnicima, imali su mogućnost svete ispovijedi, a potom je služena sveta misa koju je predslavio fra Ivan Matić zajedno s policijskim kapelanom don Marinom Dragom Kozićem

U prigodnoj propovijedi fra Ivan je govorio o vjeri koja mora biti djelotvorna. Vjera, ako nema djela, mrtva je u sebi! Čovjek je ostvaren u svom djelovanju. Ideje i ideale treba živjeti. Djela su dokaz života, riječi su samo podsjetnik. Bez djela, riječi su mrtvo slovo, a djela su svjedočanstva koja riječi udahnjuju život. Djelima nadalje umirujemo i našu kršćansku savjest, a snažnim osobnim svjedočenjem usmjeravamo i živote svojih bližnji na ispravne staze spasonosne vjere. Kršćani u svijetu trebaju biti prepoznatljivi po djelima. Također je sve nas podsjetio da smo u jubilarnoj godini milosrđa. Izvanredna je godina također dar milosti, a proći kroz Sveta vrata znači otkriti dubinu Očeva milosrđa koje sve prihvaća i svakome osobno ide ususret. On nas traži, on nam dolazi ususret – naglasio je Papa, poželjevši da Jubilej bude vrijeme rasta u vjeri u Božje milosrđe, parafrazirao je fra Ivan.

U zahvalnosti Bogu za život Fra Zvjezdana Linića u ponedjeljak 7. prosinca obilježena je druga obljetnica smrti fra Zvjezdana Linića. Uz obilježavanje druge obljetnice njegove smrti u Kući susreta Tabor bila je upriličena duhovna obnova pod geslom “Isuse, dobroto beskrajna”, a vodio ju je fra Ivana Matić. Poziv je to i svima nama da se pomolimo za fra Zvjezdana koji je bio i naš voditelj duhovnih priprava, kako u Kući susreta Tabor tako i u PU zagrebačkoj u I. Policijskoj postaji Centar.

Don Marin je na kraju mise zahvalio svima na sudjelovanju, a posebno fra Ivanu što je našao vremena i za naše djelatnike. Obojica su poželjela svima obilje Božjeg blagoslova i da dožive plodove adventske duhovne obnove i u tom ozračju dočekaju blagdan Božića sa svojim obiteljima.