Uskrsna duhovna priprava za djelatnike PP Velika Gorica i PAP Pleso

Slika PU_ZG/slike/kapelanija/2015/24.3/1_m.jpg

Foto: PU zagrebačka

Tridesetak djelatnika PU zagrebačke koji rade u ustrojstvenim jedinicama PP Velika Gorica i PAP Pleso, predvođeni svojim načelnicima, sudjelovalo je danas na duhovnoj obnovi pred blagdan Uskrsa, koja je održana u župnoj crkvi Blaženog Alojzija Stepinca u Velikoj Gorici. Svi koji su željeli imali su mogućnost za svetu ispovijed.

Svetu misu, koja je vrhunac duhovne obnove, služio je policijski kapelan don Marin Drago Kozić. Prije mise prisutnima se obratio, iskrenim riječima dobrodošlice, župnik vlč. Josip.

Don Marin se osvrnuo na ulogu vjernika u svijetu koji bi trebali biti podignuti za znak našem vremenu, kao što je Mojsije podigao zmiju u pustinji i kao što je bio podignut Sin Čovječji. "Čvrsta vjera nije samo čvrsti stav, ono unutrašnje uvjerenje, nego je ta vjera nužno djelotvorna, jer 'vjera bez djela je mrtva', kako nas opominje apostol Jakov. Djelotvorna vjera je ona koja čini i onda kada je prozivana, kada se zbog čovjeka i Boga postupa drugačije nego propisuju običaji, tradicija ili pak sam ljudski zakon. Vjera koja u Crkvi ima hrabrosti otvarati nove putove i stvarati nove oblike zajedništva i slavljenja Boga. Na to nas poziva Božja riječ, na to nas poziva i papa Franjo kad nas potiče da iziđemo iz svog uskog kruga, iz svojeg malog svijeta i zakoračimo prema čovjeku preuzimajući na sebe sve rizike nerazumijevanja". Samo pribijeni na križ, poput svoga Gospodina, vjernik je istinski znak u ovome svijetu, poručio je policijski kapelan čestitajući svima blagdan Uskrsa.

Na kraju svete mise vlč. Josip Ružman, župnik župe Blaženog Alojzija Stepinca pozvao je sve na zajedničko druženje uz obiteljski stol. Hvala župniku vlč. Ružmanu.