Božićna duhovna priprava za djelatnike PU zagrebačke

Slika PU_ZG/slike/kapelanija/2015/23.12/1_m.jpg

 Foto: PU zagrebačka

Pred blagdan Božića djelatnici PU zagrebačke sakramentom pomirenja započeli su danas u Heinzelovoj ulici 98 svoju božićnu duhovnu pripravu. Nakon ispovijedi slavljena je sveta misa, koju je služio policijski kapelan don Marin Drago Kozić.  Misi duhovne priprave za nadolazeći blagdan rođenja Isusa Krista – Božić, uz djelatnike Policijske uprave, nazočili su  načelnik PU zagrebačke g. Goran Burušić, njegov zamjenik g. Dubravko Teur, načelnici sektora i Policijskih postaja te voditelji odjela.

Pozdravljajući sve sabrane vjernike don Marin je istaknuo u prigodnoj propovijedi da je ovo vrijeme u kojemu vjernici žele otvoriti svoja srca da ih ispuni punina Božićne radosti. Sasvim tiho i neznatno Bog sam je došao u ovaj svijet, kao ljudsko dijete, upućen na pomoć a ipak svima na spasenje. Utjelovljeni Sin Božji, u kojemu je sva punina objave, pravi Bog i savršeni čovjek, izabrao je kao mjesto svojega rođenja i odrastanja jednu obitelj. Obitelj je kolijevka i osnovna stanica društva. Ona je istodobno i prvo i trajno mjesto odgoja i duhovnog rasta, i to ne samo jedne osobe nego i čitavog naroda. U toj obitelji Bog poziva čovjeka na radost. Božji poziv sadrži u sebi radost i sreću, a ne sud. Gdje je nestala radost, nada i optimizam kršćana? Osmijeh na licu, vjera u život? Prijatelju, otvori oči i gledaj koju nam je milost dao Bog! Radost nije bijeg od nečega. Ona je snaga, izazov; ona je nešto oko čega se treba truditi. Radost i osmjeh su potrebni današnjem čovjeku. Život je ispunjen obiljem raznovrsnih sitnica među kojima svatko može pronaći toliko toga što ga raduje i veseli.  Radost života ključ je svega pozitivnog u čovjeku, snaga za trenutak današnjeg dana i pokretač za dane u budućnosti. Uz najavu godišnjeg blagoslova i obilaska  Policijskih postaja i ustrojstvenih jedinica naše PU kao dragocjene prigode za izvršavanje pastirske službe jer pruža mogućnost upoznavanja djelatnika u njihovom radnom prostoru, a neka se odvija u znaku: “Vratimo osmjeh na lice i radost u život”. U tom duhu svima je don Marin čestitao i poželio blagoslovljen Božić i uspješnu novu godinu.

Misno slavlje, već tradicionalno, pjesmom su uveličali članovi župnog zbora “Tomislav Talan” iz župe sv. Antuna Padovanskoga iz Zagreba. Hvala članovima zbora, kao i župniku fra Martinu Jakoviću, koji je animirao pjevanje.