Adventska duhovna priprava djelatnika Sektora za granicu, PP Samobor i PGP Bregana

Slika PU_ZG/slike/kapelanija/2016/7.12/1_m.jpg

Foto: Ilustracija

U Kući susreta Tabor u Samoboru 7. prosinca, povodom treće obljetnice smrti fra Zvjezdana Linića, upriličena je duhovna priprava pred Božić za djelatnike PU zagrebačke koji rade u Sektoru za granicu, Policijskoj postaji Samobor i Postaji granične policije Bregana. Prije mise bila je mogućnost za ispovijed.

Svetu misu je predslavio fra Ivan Matić, voditelj kuće susreta Tabor zajedno s policijskim kapelanom don Marinom Dragom Kozićem. Fra Ivan je u propovijedi potaknuo vjernike na radosnu pripravu za veliki blagdan Kristova rođenja - Božić, istaknuvši da se otvore Bogu i dolasku Isusa Krista kroz življenje djelotvorne ljubavi na koju nas potiče sam Gospodin Isus. Uz  ovu drugu adventsku nedjelju Crkva stavlja naglasak na sv. Ivana Krstitelja. On je pripravljao ljude za Kristov dolazak. Ivan je tek preteča. Pripravlja za ono pravo, za puninu. Ujedno je to njegov poziv na popravak života. Njegov poziv na obraćenje samo je priprava za puninu. Ta punina je Isus, susret s njime. U tom ozračju svima želim dobru pripravu za slavlje Božićnoga otajstva, poručio je fra Ivan zajedno s policijskim kapelanom.

Don Marin se zahvalio svima na sudjelovanju, a posebno fra Ivanu na njegovoj spremnosti duhovne okrepe koju je dao našim djelatnicima.