Proslava blagdana Svetog Mihaela u Interventnoj jedinici policije PU zagrebačke

Slika PU_ZG/slike/kapelanija/2016/30.9/1_m.jpg

Foto: PU zagrebačka

Prigodom obilježavanja blagdana svetog Mihaela i Dana policije, interventna jedinica policije PU zagrebačke proslavila je u petak 30. rujna svog nebeskog zaštitnika svečanom svetom misom koju je služio policijski kapelan don Marin Drago Kozić na intenciju i nakanu svih djelatnika, a posebno za sve poginule i nestale branitelje ove ustrojstvene jedinice PU zagrebačke. 

Don Marin je u propovijedi, imajući u vidu svetopisamske tekstove, naglasio kako  ikonografija prikazuje sv. Mihaela kao ratnika u oklopu i s mačem u ruci. Crkva pak od najstarijih vremena gaji prema svetom Mihaelu naročito štovanje i duboku pobožnost. Ona ga u borbi što se vodi protiv sila zla, a i vodit će se do konca vremena, promatra kao svoga moćnog zaštitnika. I policija ga ima kao svog moćnog zaštitnika koji joj je svojom zaštitom trajno prisutan u borbi protiv zla. Budimo Mihaeli naših dana i borimo se za dobro, a odbacimo grijeh, poruke su don Marina.

Na koncu je policijski kapelan u ime vojnog ordinarija mons. Jure Bogdana i u ime policijske kapelanije svima čestitao blagdan nebeskog zaštitnika svetog Mihaela i Dan policije.