Adventska duhovna priprava za djelatnike PP Velika Gorica i PAP Pleso

Slika PU_ZG/slike/kapelanija/2016/12.12/1_m.jpg

Foto: Ilustracija

U župnoj crkvi Blaženog Alojzija Stepinca u Velikoj Gorici u ponedjeljak, 12. prosinca djelatnici Policijske postaje Velika Gorica i Postaje aerodromske policije Pleso sudjelovali su u božićnoj duhovnoj pripravi u slavljenju svete mise koju je služio policijski kapelan don Marin Drago Kozić, a prije mise bila je mogućnost za svetu ispovijed. Na početku duhovne priprave okupljene djelatnike pozdravio je župnik preč. Josip Ružman i poželio im da se duhovno osvježe ovom adventskom pripravom ususret Božiću. 
Policijski kapelan don Marin, nastavljajući duhovnu obnovu, slavljenjem mise, u homiliji je naglasio, a na temelju evanđelja Mt 21, 23-27: „Kojom vlašću to činiš? Tko ti dade tu vlast?“ Isus je naučavao kao onaj koji ima moć i vlast, a ne kao njihovi pismoznanci. Već tada je njegova osoba postala upitna. Nad njim je stalno veliki upitnik. Tako je bilo za svega Isusova djelovanja. Oni su bili svjedoci Isusovih čudesa, izgona nečistih sila, njegova silna nauka. Tako je bilo i ovom prilikom. Isus se ne upušta u odgovore, nego im postavlja protupitanje. To je u diskusijama dopušteno i ponekada uobičajeno. Protupitanje ih dovodi u nedoumicu. Toliko su iznenađeni da čak međusobno vijećaju i dogovaraju se kako bi odgovorili Isusu. Nakon umovanja i vijećanja izbjegavaju izravan mu odgovor, a time sami sebe diskvalificiraju, oni koji su stalno Isusu za petama. Isusova glavna krivnja bijaše u tome što je bio svoj, što je bio osoba, neovisna o bilo kome. I ovdje je sukob krajnje načelan, između vjerskih činovnika, službenika i osobe koja dolazi izravno od Boga. Isusa resi blizina zemlji, čovjeku, narodu, povezanost s konkretnim životom. I nama se danas nude razni gurui i drugi načini spasenja koji ne vjeruju u Isusa Krista kao Sina Božjega i Spasitelja svijeta. Vjerovati Bogu znači imati hrabrosti izaći iz svog skloništa, iz svoga malog i ograničenog svijeta u Božji svijet. Neka nam Gospodin udijeli svoga Duha da još više povjerujemo Isusu i da se on po našoj vjeri nastani u našim srcima i u našim obiteljima i ovog Božića uputio je čestitku don Marin okupljenima. 
Zajedništvo i druženje nastavljeno je nakon mise u župnoj prostoriji uz obiteljski stol kojeg je pripremio župnik preč. Ružman.

Iskrena Hvala župniku!