Blagoslov djelatnika u PU zagrebačkoj

Slika PU_ZG/slike/kapelanija/2016/Blagoslov djelatnika PUZ-a/1_m.jpg

Foto: PU zagrebačka

Danas je u centralnoj zgradi Policijske uprave zagrebačke u Matičinoj ulici upriličen blagoslov djelatnika u njihovom radnom prostoru. Blagoslov je udijelio vojni ordinarij mons. Juraj Jezerinac zajedno s policijskim kapelanom zagrebačke policije don Marinom Dragom Kozićem. Blagoslovu su nazočili načelnik PU zagrebačke g. Goran Burušić, njegov zamjenik g. Dubravko Teur, načelnici  Sektora, voditelji Službi te djelatnici koji svoje radne zadaće obavljaju u ustrojstvenim jedinicama ove uprave na području Matičine i Petrinjske ulice.

U prigodnom obraćanju i molitvi otac biskup je istaknuo vrijednosti koje se trebaju ostvarivati kod zajedničkog boravka u prostorijama za vrijeme radnog vremena; odgovornost u radu za sebe i druge u smislu provođenja odgovornih društvenih obveza i zadaća službenika PU zagrebačke, a sve u duhu međusobnog razumijevanja i pomaganja, poglavito o važnosti blagoslova i njegovu značenju u životu pojedinca (policajca) koji je pozvan u zajedništvo s Bogom, naglasio je otac biskup.
Po završetku blagoslova načelnik PU zagrebačke g. Goran Burušić, prigodnim poklonom, zahvalio se ocu biskupu na svemu što je učinio za ovu Policijsku upravu, a posebno na svakoj poticajnoj i ohrabrujućoj riječi koju je izrekao prigodom čestih susreta s djelatnicima.

Blagoslov djelatnika u njihovom radnom prostoru u ostalim ustrojstvenim jedinicama, poglavito Policijskim postajama još je u tijeku, a blagoslivlja policijski kapelan don Marin Drago Kozić.