Uskrsna duhovna priprava za djelatnike Inspektorata unutarnjih poslova

Slika PU_ZG/slike/kapelanija/2016/Duhovna priprava/1_m.jpg

Foto: PU zagrebačka

Djelatnici inspektorata unutarnjih poslova PU zagrebačke danas su imali u svom radnom prostoru duhovnu pripravu za najveći kršćanski blagdan Kristova uskrsnuća – Uskrs.

Svetu misu duhovne priprave služio je policijski kapelan don Marin Drago Kozić. U propovijedi je naglasio da se nalazimo u jubilarnoj godini, u Godini milosrđa. U ovoj godini milosrđa Bog iznenađuje. Ne smijemo zaboraviti da smo ljubljeni. Božja riječ ti daje šansu da rasteš u Božjoj ljubavi. U ovom se vremenu, Velikom tjednu za to pruža puno prilika. Njegova Riječ obvezuje. Riječ koja prelama tvrdoću srca i poziva nas da odgovorimo - milosrđem. Božja riječ ti daje šansu da rasteš u Božjoj ljubavi.

Biti kršćanin i biti milosrdan istoznačnice su koje daju do znanja da kršćani ne žive sebi, nego Bogu, i to ljubeći svoje bližnje. Milosrđe je drugo ime za onu jedinu zapovijed o ljubavi prema Bogu i bližnjima. Dakako, vi ste, braćo, k slobodi pozvani. Samo, neka ta sloboda ne bude pobuda tijelu, nego ljubavlju služite jedan drugomu, jer je sav Zakon ispunjen jednom jedinom zapovijedi: "Ljubi bližnjega svoga kao samoga sebe!" (Galaćanima 5:6,13,14).

Isus nas poziva da budemo milosrdni kao nebeski Otac. To možemo samo u susretu s ljudima s kojima živimo. Samo vjera i Božje milosrđe spašava čovjeka i ne dopušta da zlo donese konačnu pobjedu, naglasio je don Marin čestitajući nadolazeći blagdan Uskrsa.