Duhovna priprava za Božić djelatnika PP Medvešćak i PP Maksimir

Slika /PU_ZG/slike/kapelanija/2016/15.12.1/1_m.jpg

Foto: PU zagrebačka 

U župnoj crkvi sv. Petra u Vlaškoj ulici u Zagrebu u četvrtak  15. prosinca održana je tradicionalna božićna duhovna priprava za djelatnike Policijskih postaja Medvešćak i Maksimir. Predvođeni svojim načelnicima, g. Davorom Vukovićem i g. Stankom Tomićem, svake godine, djelatnici ove dvije postaje duhovno se pripravljaju u ovoj župi za blagdan rođenja Kristova.

Duhovnoj pripravi prisustvovao je i djelatnik Službe za suradnju s VO u RH g. Mario Dokmanić.

Sadržaj duhovne obnove, koji je ponuđen djelatnicima kao osobna priprave za nadolazeći blagdan Božića, jest pristupanje sakramentu ispovijedi i sveta misa.

Svetu misu služio je kapelan zagrebačke policije don Marin Drago Kozić. U prigodnoj homiliji don Marin je istaknuo Majku Božju kao vrijedan uzor svim majkama. Što Marija znači za kršćansku obitelj kao uzor obiteljskog života? "Evo službenice Gospodnje! Neka mi bude po riječi tvojoj!" (Lk 1,37). U tom odgovoru čitava je Marijina duša. Kao majka Isusova želi biti vjernom službenicom Gospodnjom. U tom odgovoru sadržana je Marijina potpuna vjera, savršen posluh Božjoj volji. U tome velikom "Neka bude!" ona se sva predaje i "posvećuje osobi i djelu svoga Sina". S druge strane Josip koji je prihvatio Isusa je uzor svakom ocu i radniku, sinu i kćeri da poštuju trud svojih roditelja kako bi ono što su im priskrbili znali cijeniti. I Marija je utjecala na Josipa za potpunu ljubav prema Bogu. U siromaštvu blažen, u radu sretan. Kao glavar sv. Obitelji i zaštitnik Crkve, prošao je školu Isusova srca i srca Marijina. Također je podsjetio na važnost Svete Obitelji: "U Svetoj Obitelji imamo divan uzor obiteljskih krjeposti i međusobne ljubavi. Marija neka i nama pomogne da obitelj bude zajednica neopozive ljubavi". Također je potaknuo da Božić nije moguće slaviti bez susreta s Isusom Kristom. To znači Isusa prihvatiti kao osobno svjetlo u životu i osobnu zvijezdu vodilju na životnom putu. U tom ozračju svima je don Marin poželio blagoslovljen Božić.

Zajedništvo u međusobnom druženju nastavljeno je i nakon svete mise u župnim prostorijama zahvaljujući župniku župe sv. Petra vlč. Josipu Golubiću.