Misa uz blagdan Svetog Mihaela za djelatnike PU zagrebačke

Slika PU_ZG/slike/kapelanija/2016/28.9.Sv.Mihaela/1_M.jpg

 Foto: PU zagrebačka

Svečanom svetom misom, u zgradi PU zagrebačke u Heinzelovoj ulici 98, djelatnici PU zagrebačke danas su proslavili svog nebeskog zaštitnika svetog Mihaela. Misu je služio policijski kapelan don Marin Drago Kozić.

Uz okupljene djelatnike PU zagrebačke na misi su nazočili gosp. Željko Prša, ovlašten za obavljanje poslova načelnika PU zagrebačke, njegov zamjenik g. Dubravko Teur, načelnici Sektora, načelnici Policijskih postaja i voditelji Službi, kao i predstavnici braniteljskih udruga, Udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja “Hrvatski Feniks”, Udruga roditelja poginulih branitelja domovinskog rata grada Zagreba i Udruga udovica poginulih branitelja domovinskog rata grada Zagreba.

„Sv. Mihael nam može pomoći da se ne obeshrabrimo. On pomaže i vama, drage obitelji naših poginulih i nestalih branitelja, dragi policajci, drage djelatnice i djelatnici PU zagrebačke kako biste se i vi „borili“ u vašem životu, u vašoj službi u svrhu zajedništva. Mnogo je zla oko nas, a vaša je zadaća to zlo pobijediti. Sveti Mihael kao prvi arhanđeo stoji uvijek pred Bogom, donosi molitve ljudi pred Boga, kao i Božju objavu ljudima. Blagdan Sv. Mihovila poziva na ustrajnost i postojanost u proturječjima, poteškoćama i borbama života u kojima se treba opredjeljivati za Boga. To je put Božje pobjede u našem životu. Neka vam sv. Mihael bude pomoć u tome“, poručio je don Marin u prigodnoj propovijedi.

Misno slavlje pjevanjem i sviranjem uveličale su tri časne sestre iz reda Marijinih sestara iz Durmitorske ulice br. 4.

Prije svete mise upriličena je komemoracija za poginule i nestale branitelje Policijske uprave zagrebačke u auli zgrade PU ispred spomen ploče poginulih i nestalih branitelja. U prigodi obilježavanja blagdana Svetog Mihaela, zaštitnika hrvatske policije i Dana policije, u znak sjećanja na poginule i nestale branitelje, gosp. Željko Prša, ovlašten za obavljanje poslova načelnika PU zagrebačke zajedno sa suradnicima položio je vijenac ispred spomen ploče poginulih i nestalih branitelja. Nakon polaganja vijenca počast su odale obitelji i rodbina poginulih i nestalih branitelja. Završnu molitvu za poginule i nestale policajce izmolio je policijski kapelan don Marin Drago Kozić. 

Također, u prigodi obilježavanja blagdan Sv. Mihaela i Dana hrvatske policije, danas je u predvorju PP Maksimir, također, ispred spomen ploče poginulih branitelja položen vijenac i zapaljene svijeće u znak sjećanja na sve poginule djelatnike ove ustrojstvene jedinice PU zagrebačke koji su svoje živote položili na oltar domovine Hrvatske. Molitvu za poginule branitelje izmolio je policijski kapelan don Marin Drago Kozić uz nazočnost načelnika PP Maksimir g. Stanka Tomić te obitelji poginulih, kao i djelatnika ove postaje.