Uskrsna duhovna priprava za djelatnike PP Velika Gorica i PAP Pleso

Slika PU_ZG/slike/kapelanija/2016/15.3/1_m.jpg

FOTO: PU zagrebačka

Tridesetak djelatnika PUzagrebačke koji rade u ustrojstvenim jedinicama PP Velika Gorica i PAP Pleso danas je sudjelovalo na duhovnoj obnovi pred  blagdan Uskrsa u župnoj crkvi Blaženog Alojzija Stepinca u Velikoj Gorici. Mogućnost ispovijedi imali su svi koji su to željeli.

Poruku koju želimo uputiti, a sadržana je u dokumentu „O službi prezbitera“, II. vatikanskog koncila jasno piše: „Nijedna se kršćanska zajednica ne može izgrađivati ako nema svoj korijen i stožer u svetkovanju presvete Euharistije. Od nje dakle treba započeti svaki odgoj duha zajedništva. Ovo je svetkovanje iskreno i potpuno kad vodi kako do različitih djela ljubavi i do uzajamnog pomaganja tako i do misijske djelatnosti i različitih oblika kršćanskog svjedočenja.“ Sve, dakle, što se tiče duhovnog života, ima svoj korijen, svoj početak u svetoj misi i danas ju je služio policijski kapelan don Marin Drago Kozić.

Mjesni župnik preč. Josip Ružman pozdravio je sve okupljene djelatnike i poželio im dobrodošlicu, a napose svakome poželio da doživi program duhovne obnove koji će usmjeriti naše korake prema radosnome događaju – Uskrsa.

Policijski kapelan don Marin je u propovijedi naglasio da Božji govor u Bibliji ustrajno pokreće ljude da se oni približe Bogu koji ih poziva na obraćenje, promjenu.  Upravo ta promjena uključuje cijeli čovjekov život: misli, srce, ponašanje. Bog stvara sve novo. Tako i nas ljude. U ljudima ima puno toga što se može promijeniti. Bog nas još uvijek stvara – mijenja, da bismo postali što bolja njegova slika. Posebno nas u ovoj Godini milosrđa poziva na solidarnost s onima koji trpe. Poziva nas na duhovna i tjelesna djela milosrđa. Onako velikodušno kao što Bog nas prima, znajmo primati i mi jedni druge i jedni drugima svjedočiti Božje milosrđe, poručio je policijski kapelan.

Po završetku mise preč Josip Ružman, župnik župe Blaženog Alojzija Stepinca pozvao je sve na zajednilčko druženje, koje se nastavilo uz obiteljski stol. Župnik je zajedno s našim policijskim kapelanom čestitao nadolazeći blagdan Uskrs.          

Hvala župniku preč. Ružmanu.